Motståndarens cc-trupper (th3-6)

STEG 1: Lura ut; sätt en trupp (tex barb/archer) inom range för cc så långt från defences du kan komma. Upprepa tills allt (ALLT) hoppat ur. Sätt hellre en extra för säkerhets skull.
STEG 2: Locka dem till ett område utanför range för defences. T.ex. En builders hut i hörnet eller liknande. Välj område så att de trupper av din ‘kill squad’ som överlever hamnar bakom fronten och kan göra cleanup.
STEG 3: Döda allt. Det enklaste sätter är att sätta 20-30 archers i en hel/halvcirkel runt cc-trupperna. Sätt det antal du tänkt dig direkt och inte några i taget. Då hinner varje archer göra mer skada.

SPECIALFALL och VARIANTER
Man kan använda wizards och barbarians också. Wiz fungerar dock inte bra själv utan måste ha annan trupp som ‘köttmur’ pga sina låga hit points. Och tänk på att barbarians inte tar luft-trupp.

Om det kommer ut en valkyrie (mkt höga hit points, men tar inte luft-trupp) är det viktigt att archersarna kommer långt ifrån varandra eftersom valkyrien dödar flera samtidigt om de står tillsammans. Man kan också välja att bara använda luft-trupp (ballonger) först och som cleanup sätta archers i hörnen några i taget så hon får springa fram och tillbaka över basen medan övriga gör cleanup. Alternativt vänta med cleanup-trupperna tills cc är förstört av ballongerna.

Om det kommer ut en drake är det också viktigt att sprida ut archersarna, eventuellt följt av en wiz ‘bakifrån’ så att draken plockar archersarna en och en medan wiz jobbar.

På Th5 kan man med fördel använda lightning på cc-trupperna. En lightning dödar alla barbs/archers men inte tex valkyrie eller höga wiz. Se till så att trupperna är samlade. (Om cc står bra till i förhållande till ett defence som man vill ta ut, så kan man dra dem ditåt och timea in lightning spell så att man både dödar cc och skadar defencet)

En ballong som kraschar gör splash damage som kan döda låglevel archers och barbarians.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s