Th8

På Th8 blir det svårare och det finns många sätt att spela på. Här kommer iaf våra (Michaela och Lilly) bästa tips. Det här sättet är ganska konservativt vad gäller .5-strategi och bygger på att du maxar (helst) två tunga ***-anfall innan du ens rör defences.

Vid varje ny town hall (Th) ställer man sig tre frågor:
1. OFFENCE: Vad behöver jag för att kunna ta tre *** på samma Th?
2. DEFENCE: Vad behöver jag för att förhindra att motståndarna tar ***?
3. (.5-STRATEGI): Finns det något jag kan avvara tills precis i slutet för att slippa bli ‘tung’ i war matchup?

OFFENCE

Olika design hos motståndaren kommer göra att vissa baser bara inte passar för vissa anfall. Så som Th8 vill du eg ha ALLA krigstrupper maxade och ha övat dig på många olika strategier för att planera varje anfall för sig. Men här kommer ett sätt att utnyttja laboratoriet för att så snabbt som möjligt bli så farlig som möjligt.

  1. BBQ dragon (aka ZapQuake): 10 drakar lvl3 + drake eller max ballonger i cc. 2 lightning spell lvl5 + 1 earthquake. En rage spell.
  2. Hog riders: ca 28 hog riders lvl4, resten wiz lvl5/arch/(barb, etc). 3 heal spells lvl5. 5 max hogs i cc.
  3. Dragloon: 10 drakar lvl3 + 5 st max loons. 3 st rage spells.

Man kan såklart blanda lite (tex ‘hogon‘ eller bara några hogs +/- heal för en AD). Och om man föredrar att börja med att maxa hog-baserade attacker ist för drakar går det så klart bra.

DEFENCE

Det finns inget sätt att göra din bas omöjlig att ***. Men en till välplacerad AD kommer göra att Th7 inte lyckas. Andra byggnader som är ‘lätta’ men skyddar mot luftattacker är AS och teslas.

Men rådet är ändå att inte köpa något, utan lägga guld på mur förrän du iaf har minst en ***-strategi maxad enl ovan. Känner du att du vill köpa något; välj AD och uppa befintliga till lvl6.

Den 4:e mortar och wiz towern är MYCKET tunga. Tänk väl igenom vad du gör innan du skaffar dem (vänta till just i slutet).

.5-STRATEGI

FAS 1: Maxa minst en ***-attack: Dark spell factory till lvl2 (EQ), drakar till lvl3, lightning till lvl5. Mur för guld.

FAS 2: Maxa hogs och drakattacker samt bygg anti-dragon: hogs till lvl4. Heal till lvl5. Wiz till lvl5. Rage till lvl5. (Loons till lvl5 för att kunna donera). 3 AD till lvl 6 (centralt). Mur för guld i övrigt.

FAS 3: Skaffa trupp för hybridattacker. Bygg basen anti-dragon fullt ut. Golem lvl2. BK lvl 10. Poison lvl2. Pekka lvl3. 3:e teslan samt maxa bef teslas och AT.

FAS 4: Uppa resten förutom 4:e mortar och 4:e WT.

FAS 5: Skaffa och maxa 4:e mortar och 4:e WT.

LÄNKAR

Clash Tutor’s guide om Th8: Clash Tutor: Th8 General Overview Stategy Guide